Inspiratie

Een persoonlijke keuken inspireert.

Jacobo Venegas
Adviseur | stylist | trendwatcher | blogger

Jacobo Venegas

Een nieuw jaar brengt nieuwe keukentrends met zich mee. Niet alleen is het uiterlijk van een keuken belangrijk, ook de functionaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke punten die van belang zijn bij het kiezen van de keuken. Wanneer de keuken onderdeel uitmaakt van het woongedeelte is het ook zeer belangrijk dat deze warmte en gezelligheid uitstraalt. Kortom: de keuken moet een fijne plek zijn om met het hele gezin te zijn of te werken.

Ik heb voor jou 4 keukentrends voor 2021 hieronder op een rijtje gezet. Mocht je echter nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Venegas - Jacobo Venegas Handtekening (Specimen-voorbeeld)
Jacobo Venegas
Trend 1

Trend 1: Marmer overload

Waar we vorig jaar alleen nog de marmer(look) terugzagen in het keukenblad, komt de marmertrend nu terug in de gehele keuken. Laat het marmer terugkomen op je keukenfronten en/of de achterwand. Ga jij voor een geaderde variant marmer of kies jij juist voor een subtiele variant? En kies jij juist voor donker of licht marmer?

Trend 2

Trend 2: Strakke lijnen met pasteltinten

De high tech en organische uitstraling vinden elkaar in deze keukentrend. De woonkeuken kenmerkt zachte tonen, zoals zand, nude en kiezeltonen. Het lijnenspel en gebruik van (gekleurd) glas straalt kalmte uit. Stijl de keuken af met glazen accessoires in pastel roze, neo-mint of soft blue in combinatie met vloeiende lijnen creëer je een kunstzinnig geheel.

Trend 3

Trend 3: Hip donker

Vorig jaar zagen we veel (mat) zwarte keukens voorbij komen en dat beviel! Deze keukens zijn eigenlijk nog steeds erg populair. Is zwart toch wat te donker in jouw interieur? Kies dan voor donker hout in de keuken, zoals zwart eiken, donkerbruin of notenhout. Donker houtgebruik in de keuken is weer helemaal terug uit de 70’en 80’, alleen dan natuurlijk gemixt met elementen van nu. Kenmerkend zijn de organische vormen, zoals een afgerond werkblad en een ronde eettafel.

Trend 4

Trend 4: Natuurlijk en chique

Nog een trend is de mix van een natuurlijke landelijke stijl in combinatie met de industriële keukenstijl. Buitenmaterialen spelen de hoofdrol in de keuken en staan in het middelpunt. Denk hierbij aan harde materialen, zoals steen en staal.